top of page

Αρχάγγελος Κωνσταντίνιδης
BSc. Counseling Psychology
MSc. Clinical Community Psychology

Επίσημο βιογραφικό:


Ονομάζομαι Αρχάγγελος Κωνσταντινίδης και προσφέρω ποιοτικές υπηρεσίες ψυχοθεραπείας . Το 2008 αποφοίτησα από πρόγραμμα του Teesside University, U.K με σπουδές στην συμβουλευτική ψυχολογία και με τίτλο BSc. (Hons) in Counselling Psychology, με άριστα και κέρδισα πλήρη υποτροφία για συνέχιση σπουδών σε μεταπτυχιακό επίπεδο από το ίδιο πανεπιστήμιο. 


Έκανα την πρώτη μου πρακτική στο κέντρο υποδοχής και υποστήριξης προσφύγων «κοινωνική αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα κοινωνικών υπηρεσιών. 
Παρακολούθησα και παρακολουθώ διαλέξεις και σεμινάρια πάντα στο πεδίο της ψυχικής υγείας και της ψυχοθεραπείας, όπως συμβουλευτική ζευγαριών, ψυχοθεραπευτικές τεχνικές, προσεγγίσεις κλπ. Έκανα αρκετές ώρες προσωπικής ψυχοθεραπείας ως θεραπευόμενος.
Το 2009 εκπαιδεύτηκα στις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στο Vancouver του Καναδά από την Alberta Health Services. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές το 2014, με τίτλο MSc. in Clinical Community Psychology, εξειδίκευσης στην Κλινική κοινοτική Ψυχολογία με έπαινο, σε πρόγραμμα του University of East London, U.K. Στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου εκπαιδεύτηκα στην Οικογενειακή Συστημική Θεραπεία και στην Γνωστική Συμπεριφορική  Θεραπεία. Ολοκλήρωσα τη δεύτερη πρακτική μου υπό εποπτεία στο κέντρο ψυχοθεραπείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη. 


Έχω υπηρετήσει την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Κεντρική διοίκηση, Θεσσαλονίκη) ώς εθελοντής διασώστης με εξειδίκευση στις Α΄Βοήθειες, την ασφάλεια, τις Μαζικές Καταστροφές και τις Ανθρωπιστικές αποστολές για 5 χρόνια, λαμβάνοντας μέρος σε δεκάδες ασκήσεις και εκπαιδεύσεις καθώς και αποστολές στο εξωτερικό όπως στο σεισμό και τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία και το σεισμό του 2006 στο Κασμίρ του Πακιστάν. Διετέλεσα υπεύθυνος εφημεριών για τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Γ’ Χειρουργική κλινική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για δύο χρόνια. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Αργότερα, παρέδωσα πολλές διαλέξεις και εκπαιδεύσεις με θέμα την διασώστικη ψυχολογία, την ψυχολογία κρίσεων και τις Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες σε διάφορα πλαίσια. 
Το 2015, πήρα μέρος σε αποστολές πολλαπλού χαρακτήρα για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ειδομένη Κιλκίς, ως επικεφαλής κλιμακίου ομάδας εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας και ως παροχέας Ψυχολογικών Πρώτων Βοηθειών. 
Εδώ και αρκετά χρόνια, συγκεντρώνομαι  στην παροχή ποιοτικών ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών, προσπαθώντας να αναπληρώσω στο μέτρο του δυνατού το κενό που δυστυχώς υπάρχει στο πεδίο αυτό. Είμαι επιστημονικός συνεργάτης της κεντρικής διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, προσφέροντας ψυχοθεραπευτικές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες στα μέλη της ομάδας αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Ψυχοθεραπευτικά, έχω δουλέψει και δουλεύω περισσότερο με πιο δύσκολες και πολύπλοκες περιπτώσεις, χώρις να σημαίνει αυτό ότι δεν έχω εμπειρία και με πιο "απλές". Περιπτώσεις κλινικές και μη, γύρω από το άγχος και τη διάθεση και το πως αυτά επηρεάζουν τη ζωή κάποιου είναι μάλλον το 50% της εμπειρίας μου. Βάζοντας τα σε μία σειρά, ώστε να έχετε όσο γίνεται καλύτερη εικόνα για το πως μπορώ να σας βοηθήσω, οι δυσλειτουργικές ή προβληματικές σχέσεις είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα προβλημάτων που ασχολούμαι. Είτε πρόκειται για οικογενειακά, είτε οποιασδήποτε φύσης σχεσιακά θέματα, μπορώ να σας βοηθήσω. Η τρίτη κατηγορία θεμάτων που ασχολούμαι θα έλεγα πως είναι μεγάλη.

IMG_1350_edited.jpg

Προσωπικό βιογραφικό:

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ρωτούσα πολύ συχνά «γιατί»…κάτι που πρέπει να ήταν αρκετά κουραστικό για τους ενήλικους γύρω μου. Είχα μία έμφυτη ανάγκη για κατανόηση και γνώση για τη ζωή και τον άνθρωπο, μια δίψα που δεν ικανοποιούνταν ποτέ! Κάπως έτσι συνεχίζω να είμαι και σήμερα μόνο που άλλαξαν κάπως οι ερωτήσεις που κάνω.


Τα περισσότερα μαθήματα στο σχολείο ή δε μου ήταν αρκετά ή δεν μου φαίνονταν σημαντικά με κάποιες εξαιρέσεις αλλά διάβαζα τα πάντα από εξωσχολικά βιβλία. Περνούσα και προσπαθώ να περνάω χρόνο στη φύση παρατηρώντας και εξερευνώντας. Ποτέ δεν ξεχώριζα με ποιόν θα κάνω παρέα σαν παιδί εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις και «μάζευα» εμπειρίες, συναισθήματα και πληροφορίες προσπαθώντας πάντα να μάθω περισσότερα για τον άνθρωπο.


Είχα δυσαριθμησία , το αντίστοιχο της δυσλεξίας αλλά με αριθμούς, αλλά δεν το γνώριζα. Αυτό μου προκάλεσε πολλές δυσκολίες με διάφορους τρόπους.
Τα εφηβικά μου χρόνια αλλά και τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσης μου ήταν αρκετά δύσκολα κυρίως για οικογενειακούς λόγους. Αυτό πυροδότησε μία ακόμη μεγαλύτερη  ανάγκη για αναζήτηση νοήματος και κατανόηση της ψυχολογικής φύσης των ανθρώπων σε πολλά επίπεδα. Έμαθα τρείς ξένες γλώσσες, ταξίδεψα και δούλεψα σε διάφορες χώρες του εξωτερικού, με περιορισμένα μέσα ψάχνοντας λύτρωση και νόημα. 
Παρατήρησα νωρίς πως άσχετα από το πόσο άσχημα μπορεί να αισθανόμουν εγώ, πάντα με ικανοποιούσε το να βοηθάω άλλους με οποιονδήποτε τρόπο.


Έψαξα στο μεταφυσικό, το επιστημονικό, τις θρησκείες την φιλοσοφία και σκέφτηκα πολύ. Ήμουν τυχερός καθώς στο διάβα μου γνώρισα και ανθρώπους συνήθως μεγαλύτερους από εμένα οι οποίοι ήταν άνθρωποι των συζητήσεων με βάθος και με δικές τους ανησυχίες. Στην πορεία άλλαξα σπουδές και δουλειές και μέσα απ’ όλα αυτά κατανόησα τι θέλω να κάνω.


Η ψυχολογία και η ψυχοθεραπεία δεν ήταν απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα μου! Ήταν όμως κάτι σπουδαιότερο όπως διαπίστωσα μέσω των σπουδών μου και της προσωπικής μου θεραπείας (ως θεραπεύομενος) Ήταν και είναι το καλύτερο εργαλείο για να βοηθώ ανθρώπους και να εξελίσσομαι και εγώ μέσα από αυτό. Αυτό ήταν και αυτό ακριβώς που ήθελα να κάνω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. 
Ώριμα λοιπόν και κυρίως συνειδητά στα 28 μου ξεκίνησα τις σπουδές μου από επιλογή.


Σήμερα, με πληρώνει μέσα μου να γίνομαι το μέσο της αλλαγής προς το καλύτερο, στις ζωές των ανθρώπων μέσω της ψυχοθεραπείας.
Σας προσκαλώ να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι! Ευχαριστώ!

bottom of page