top of page

Οι υπηρεσίες:

Anchor 1

Η κυριότερη υπηρεσία που παρέχω, είναι η βοήθεια σε ανθρώπους ώστε να αντιμετωπίσουν τον δυσκολότερο «εχθρό» τους που συνήθως είναι ο εαυτός μας ο ίδιος, και από «εχθρό» να τον κάνουμε τον πιο πολύτιμο συνεργάτη!

 

Απολαμβάνω να βλέπω τους ανθρώπους που συνεργάζομαι να αναπτύσσονται σε όλα τα δυνατά επίπεδα και να αλλάζουν τη ζωή τους βήμα το βήμα. Η αλλαγή στη ζωή είναι η μόνη σίγουρη σταθερή για όλους μας…η λαϊκή ρήση «ο άνθρωπος δεν αλλάζει» με βρίσκει κάθετα αντίθετο καθώς γίνομαι καθημερινά μάρτυρας σημαντικότατων αλλαγών στους θεραπευόμενους μου!

 

Άσχετα με το πόσο άσχημα μπορεί να είναι τα πράγματα, πάντα μα πάντα, μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ίσως όχι να αλλάξουμε γεγονότα πέρα από τον έλεγχο μας, αλλά σίγουρα μπορούμε να αλλάξουμε το τι και το πως κάνουμε εμείς μέσα στην οποιαδήποτε άσχημη κατάσταση! Χωρίς «μαγικά», χωρίς αμφιλεγόμενες μεθόδους, η επιστήμη της ψυχολογίας και πιο συγκεκριμένα η ψυχοθεραπεία, βοηθάει εδώ και πολλές δεκαετίες (και πολύ παλαιότερα με άλλες μορφές) πολλούς ανθρώπους στα δύσκολα αλλά και στα εύκολα!

Παρέχω συνεδρίες κυρίως online με διάφορα μέσα, όπως Skype, Viber, WhatsApp, Zoom κ.α, σε θεραπευόμενους σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο σε Ελληνικά και Αγγλικά. Μετά από συνεννόηση, γίνονται και συνεδρίες από κοντά, σχεδόν σε όλη την κεντρική Μακεδονία, την περιοχή της Δράμας και φυσικά την Θεσσαλονίκη, είτε κατ’οίκον είτε σε επαγγελματικό meeting room στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι έκ δια ζώσης συνεδρίες είναι σε χαμηλή διαθεσιμότητα και θα πρέπει να προγραμματίζεται αρκετό καιρό πρίν.

Η προσέγγιση μου είναι συνθετική, με κύρια στοιχεία από την Οικογενειακή Συστημική θεραπεία, τεχνικές και έννοιες από την Γνωστική Συμπεριφορική θεραπεία, και την οικοθεραπεία, πάντα μέσα σε ένα ζεστό ανθρωποκεντρικό πλαίσιο.

 

Θεωρίες και σχολές σκέψεων που επηρεάζουν την πρακτική μου, είναι από την Ελληνική φιλοσοφία και κοσμοθεωρία, την φαινομενολογία, τον ανθρωπισμό και τον υπαρξισμό αλλά ίσως περισσότερο απ’ολες, οι μετα- μοντέρνες
ιδέες του κονστρουκτιβισμού (constructivism) και του κονστρουξιονισμού (constructionism)

Αναλαμβάνω να συνεργαστώ με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μία μεγάλη γκάμα δυσκολιών και θεμάτων από «καθημερινά προβλήματα» εώς και «κλινικές» περιπτώσεις. Βλέπω ενηλίκους που μπορεί απλά να θέλουν να δουλέψουν την αυτογνωσία και την προσωπική τους ανάπτυξη ή να διαχειριστούν
θέματα σχέσεων ή οικογενειακά, εώς ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιο άγχος και θλίψη ή κατάθλιψη. Μπορώ να δω παιδιά μόνο σε επίπεδο αξιολόγησης και
συμβουλευτικής των γονιών ή κηδεμόνων και όχι σε συνεχή παρακολούθηση για την
οποία πάντα είναι καλό να βλέπετε παιδοψυχολόγο. Δείτε εδώ σε λεπτομέρεια σε τι καταστάσεις μπορώ να βοηθήσω: 

Έχω σημαντική εμπειρία σε αυτό που κάνω, με ένα ευρύτατο φάσμα ανθρώπων και ιδιαίτερη ευαισθησία με τους ευάλωτους πληθυσμούς. Να αναφέρω εδώ πως το life coaching και το mentoring συμπεριλαμβάνονται στην δουλειά μου, πάντα όμως με κέντρο τα θέλω και τις ανάγκες του θεραπεύομενου, χωρίς να γίνονται κατευθυντικά.

Εδώ θα βρείτε ένα ασφαλές περιβάλλον, μέσα σε μία ψυχοθεραπευτική σχέση και συνεργασία ειδικά διαμορφωμένη για τις δικές σας ανάγκες καθώς ο καθένας μας είναι όντως
μοναδικός. Σκοπός μου πάντα είναι να νιώσετε πλήρη και χωρίς όρους αποδοχή, απόλυτο σεβασμό της ιδιωτικότητας σας μέσα σε ένα πλαίσιο επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα ανθρώπινο.

pexels-brett-sayles-2821220.jpg
01.

Παρέχω ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική και life coaching ή mentoring για κλινικές και μη κλινικές περιπτώσεις όπως:

Άγχος και τη διαχείριση του.


Διαταραχές ή προβλήματα διάθεσης όπως θλίψη και κατάθλιψη.


Κρίσεων πανικού.


Διάφορων ειδών φοβίας όπως φοβία covid, κλειστοφοβία, ακροφοβία, και όλα τα είδη φοβίας.

Διαχείριση και συμβουλευτική σε περιπτώσεις κρίσεων


Ιδεοψυχαναγκασμούς


Ψυχικό τραύμα


Βοήθεια σε κρίσεις (Μετά από συνεννόηση)


Διαταραχές διατροφής


Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις


Διπολική διαταραχή (Συνήθως σε συνεργασία με ψυχίατρο)


Διαταραχές προσωπικότητας 


Συνδρόμου χρόνιας κόπωσης και ινομυαλγίας. (Chronic Fatigue Syndrome/ Fibromyalgia)


Ψυχοθεραπεία για οικογένειες


Προβλήματα σχέσεων ή ζευγαριών


Εργασιακές δυσκολίες


Συμπεριφορικά προβλήματα


Θέματα ανθρώπων ΛΟΑΤΚΙ και «διαφορετικότητας»


Συμβουλευτική γονέων


Διαχείριση κρίσεων όπως πένθος, διαζύγιο, απώλειες κλπ


Θυμός και διαχείριση του


Κακοποίηση


Θέματα σεξουαλικότητας


Υπαρξιακά θέματα 


Ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως επικοινωνίας, κριτικής σκέψης, αντιμετώπισης σε σχέσεις, αυτοεπίγνωσης, επίλυσης προβλημάτων, λήψης αποφάσεων,
κατανόησης, ενεργητικής ακρόασης, ενσυναίσθησης κ.α

 

Anchor 3
02.

Τι είναι η ψυχοθεραπεία VIP; Είναι κατάλληλη για εμένα;


 Όλοι οι θεραπεύομενοι μου απολαμβάνουν τις ίδιες ποιοτικά υπηρεσίες και είναι όλοι τους "VIP" για εμένα. Ο όρος "ψυχοθεραπεία VIP", χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο είδος ψυχοθεραπείας: Η ψυχοθεραπεία VIP, ή αλλιώς ψυχοθεραπεία προσώπων υψηλού προφίλ, είναι παρόμοια με την "παραδοσιακή" ψυχοθεραπεία, ειδικά εντός των συνεδριών. Διαφέρει όμως πολύ σε όλα τα υπόλοιπα σημεία όπως τη διάρκεια των συνεδριών, τις υπηρεσίες που παρέχονται εκτός συνεδρίας γενικά, σε αριθμό και χαρακτηριστικά. Οι VIP θεραπεύομενοι συχνά έχουν "ιδιαίτερες" ανάγκες λόγω του τρόπου ζωής τους. Για παράδειγμα συνεδρίες κατά τα Σαββατοκύριακα παρέχονται σχεδόν αποκλειστικά μόνο σε θεραπεύμενους VIP ώστε να μπορούν να έχουν αυτή τη διευκόλυνση του προγράμματος τους.

 

Οι VIP θεραπευόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν όλο το 24ωρο (μέσα σε λογικά πλαίσια) με τον ψυχοθεραπευτή, όταν χρειάζονται βοήθεια με κάτι σημαντικό, με την αντιμετώπιση κάποιας φοβίας ή μιας κρίσης πανικού κ.α Σε επείγουσες καταστάσεις μπορούν να επικοινωνήσουν φυσικά όποτε χρειαστεί, όπως ισχύει και με τους υπόλοιπους θεραπεύομενους.
Η ψυχοθεραπεία VIP, εμπεριέχει μια ακόμα περισσότερο προσωπική και πιο ευέλικτη προσέγγιση στις συνεδρίες. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο σχεδιασμός της θεραπείας είναι πιο συγκεκριμένος σε σχέση με την "παραδοσιακή" ψυχοθεραπεία. 

VIP ψυχοθεραπεία γίνεται αυστηρά και κατά προτεραιότητα σε πολύ μικρό αριθμό πελατών, έτσι ώστε οι υπηρεσίες που λαμβάνουν οι θεραπεύομενοι να είναι όσο πιο ποιοτικές γίνεται.

Ο χρόνος σαν παράγοντας είναι σημαντικός για την ψυχοθεραπεία και μπορεί να είναι περιοριστικός σε κάποιες περιπτώσεις. Στην ψυχοθεραπεία VIP, αυτός ο περιορισμός του χρόνου δεν υπάρχει και έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για συνεδρίες που διαφορετικά ίσως να μην μπορούσαν να φτάσουν σε μεγαλύτερο βάθος και χωρίς πίεση χρόνου. Για περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνήστε μαζί μου. 


Εάν η ζωή σας απαιτεί μεγαλύτερη ευελιξία, μια πιο προσωποποιημένη ψυχοθεραπευτική εμπειρία, από κάποιον που έχει εμπειρία με VIP θεραπεύομενους και τέλος μια πιο άμεση πρόσβαση σε υποστήριξη, τότε ίσως να σας ενδιαφέρει η ψυχοθεραπεία VIP. 

Η απόφαση σας εξαρτάται από τις απαιτήσεις της ζωής σας και τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να πάρετε υπόψη σας πως η ψυχοθεραπεία VIP κοστίζει αρκετά περισσότερο σε σχέση με την παραδοσιακή ψυχοθεραπεία.
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε για οποιαδήποτε διευκρίνιση και συζήτηση σχετικά με τις δικές σας επιλογές υπηρεσιών VIP. Παρακαλώ επικοινωνήστε πρώτα με κάποιο μήνυμα με το ονοματεπώνυμο σας και την ένδειξη "πληροφορίες για ψυχοθεραπεία VIP, για αποφυγή κλήσεων spam.
Έχετε υπόψη σας πως δεν αναγράφονται εδώ όλες οι πληροφορίες για τις υπηρεσίες VIP, καθώς περιέχουν κάποιες ευαίσθητες πληροφορίες. 

Όσον αφορά στην εμπιστευτικότητα, είναι απόλυτη και ξεκινάει με την πρώτη σας επαφή, χωρίς καμία εξαίρεση.
 

Anchor 2
04.

Εκπαιδεύσεις στην Ψυχολογία Καταστροφών και Κρίσεων.

Εκπαίδευση στις Ψυχολογικές Α΄Βοήθειες

bottom of page